Варіанти прикраси тортів в домашніх умовах

Варіанти прикраси тортів в домашніх умовах

  1. Головна /
  2. Домашнє вогнище, діти /
  3. Домашній затишок /
  4. Варіанти прикраси тортів в домашніх умовах

Прикраса торта — справа тонка, але при використанні гарного крему не складне. Куплені торти хоч і смачні, але все одно вони не зрівняються з домашньою випічкою. Випікаючи будинку, торт або пиріг ви берете тільки натуральні компоненти, чого не можна сказати про магазинні торти, в яких багато консервантів.

Головне в прикрасі торта — це правильно приготовлений крем, щоб він не розтікався, а тримав свою форму. Крем може бути масляним, білковим, з мастики, шоколаду та іншого. Для нанесення прикраси крему на торт, зазвичай використовують кондитерський шприц з різними насадками або мішок.

Щоб крем виглядав оригінально і незвично в нього часто додають харчові барвники, тоді торт стає різнобарвним. Читайте далі, рецепти кремів для прикрас, і як прикрасити торт своїми руками.

зміст

Варіант перший: шоколадна мастика

За таким рецептом мастики для торта можна приготувати її і з білого шоколаду.

  • Маршмеллоу — 90 грам.
  • Шоколад — 100 грам.
  • Масло вершкове — 20 грам.
  • Цукрова пудра — 120 грам.
  • Вершки — 40 мл.
  • Коньяк — 2 столових ложки.
  1. Розтоплюємо шоколад на маленькому вогні разом з вершковим маслом.
  2. Коли шоколад розтоплений, поступово додаємо вершки і постійно помішувати суміш.

3. Коли виходить однорідна маса, додаємо до неї маршмеллоу, і поступово розмішуючи, чекаємо, коли вони розтопляться.

З мастики добре виходять квіти, наприклад лілії, орхідеї, троянди, а можна і покрити весь торт нею цілком, тільки обережно, щоб вона не потріскалася.

Рада експерта: Коли мастика захолоне, з пакета її простіше дістати і можна ліпити з неї що душа забажає. Пам'ятайте, що в процесі роботи мастика швидко застигає, тому накривайте її харчовою плівкою.

Варіант другий: масляний крем

Масляний крем добре підходить для прикраси тортів, він добре тримає форму, але і не особливо дієтичний.

  • Вершкове масло — 250 грам.
  • Молоко — 5 — 8 столових ложок.
  • Пудра цукрова — 500 грам.
  • Щіпка солі і ванілі.
  1. Вершкове масло розм'якшити при кімнатній температурі і збити в легку пухку масу.
  2. Додати до маслу просіяне цукрову пудру, ваніль і дрібку солі і ретельно збити міксером.
  3. При отриманні однорідної пружної маси починаємо додавати молоко, доводячи збивання до бажаної консистенції. Збивати масу близько 5 — 7 хвилин.

Крем готовий. За допомогою кондитерського мішка можна робити різні квіти, листя або облямівку для торта.

Рада експерта: Можна додавати в крем харчові барвники, щоб квіточки вийшли різного кольору. Також, для смаку можна додавати в масу коньяк або ром.

Варіант третій: білковий заварний крем

Мабуть, цей крем краще багатьох тримає форму, і з нього зручніше робити троянди. Також, він є найменш калорійним з усіх інших кремів.

  • Цукор — 240 грам.
  • Білок яєчний — 2 штуки.
  • Холодна вода — 7 столових ложок.
  • Лимонна кислота — пів чайної ложки.
  • Дрібка солі.
  1. Заливаємо цукор водою і ставимо на вогонь. При закипанні сиропу додаємо лимонну кислоту і добре перемішуємо.
  2. Варимо сироп на середньому вогні 10 — 15 хвилин до білого стану з безліччю бульбашок.
  3. Під час того, як вариться сироп, збиваємо білок з дрібкою солі до стану міцної піни.
  4. Коли сироп зварений, поступово додаємо його дрібної цівкою до білків, одночасно продовжуючи збивати їх. Збиваємо до тих пір, поки від віночків не почнуть залишатися малюнки на кремі і поки він не охолоне.

Даним кремом дуже добре робити троянди. Для цього потрібно скласти його в мішок для крему з прямокутної тонкої насадкою. Поступово видавлюючи крем, робити пелюстка, за пелюсткою керуючи мішком. Не хвилюйтеся, якщо не вийде з перших спроб, на все свій час.

Рада експерта: Перевірити готовність сиропу можна, капнув його краплю в холодну воду. Капелька повинна стати круглою на дні і не розплився. Якщо ваш сироп придбав коричневий відтінок, значить, ви його переварили, і він не годиться для крему.

Варіант четвертий: метелики з айсінгом

Крем Айсінг — дуже цікавий тим, що з нього можна робити різні фігури квітів, тварин і іншого, а робиться він дуже просто.

  • Цукрова пудра — 250 — 300 грам.
  • Білок — 1 штука.
  • Лимонний сік — 0, 5 чайної ложки.
  1. Яєчний білок збиваємо до стану легкої піни і поступово додаємо по 1 столовій ложці пудри, попередньо просіяний її. Пудру додаємо в декілька заходів.
  2. Коли маса стане пластичною і густий, додаємо в неї лимонний сік і добре перемішуємо.
  3. Беремо шаблон з метеликами з дитячої розмальовки або робимо його самостійно і вкладаємо в прозорий файл.
  4. Змащуємо файл оливковою олією, набираємо крем — Айсінг в кондитерський шприц або мішок з тонкою насадкою.
  5. По контуру метеликів починаємо наводити малюнок, а потім залишаємо їх сохнути на розвороті книги, щоб вони були трохи складеними.
  6. За події доби метеликів можна знімати з плівки і садити їх на торт.

Рада експерта: Якщо ви хочете пофарбувати Айсінг в будь-який колір, в кінці разом з лимонним соком додайте харчовий барвник. Добре будуть радувати метелики з айсінгом дітей на святкових тортах.

Варіант п'ятий: пелюстки з сметанним кремом

Багато хто скаже, що сметанний крем не підходить для прикраси торта, але це не зовсім так. Так, він не тримається у формі, якщо потрібно зробити пишний квітка, але якщо зробити пелюстки, то сметанний крем дуже навіть стане в нагоді.

  • Цукрова пудра — 1 стакан.
  • Сметана — 700 мл.
  • Харчовий барвник.
  1. Змішати сметану разом з цукровою пудрою і збивати до однорідної пишної консистенції.
  2. Пелюстки можуть бути декількох відтінків, тому поділяємо крем на кілька мисок.
  3. У кожну миску змішуємо харчовий барвник з різними бажаними відтінками.
  4. Кладемо крем в кондитерський мішок з невеликим круглим отвором і наносимо гуртки на торт.
  5. За допомогою ложки або виделки кожен гурток крему розтягуємо в форму пелюстки, і таким способом прикрашаємо весь торт шарами різних відтінків.

Рада експерта: Перед тим, як додавати барвник до крему, розмішайте його в декількох краплях води, щоб при додаванні він не взявся грудочками, і колір крему був однорідним. Сметану вибирайте з найбільшим відсотком жирності, щоб вона добре збили в густу масу.

Варіант шостий: вершковий крем

Вершковий крем люблять і дорослі, і діти, так він дуже смачні і легкий.

  • Вершки — 200 грам.
  • Яйце — 1 штука.
  • Цукор — 80 грам.
  • Молоко — 80 грам.
  • Цукор ванільний — 0, 6 грам.
  • Желатин — 8 грам.
  1. Перед тим як приступати до готування крему, замочіть желатин в холодній воді на 20 хвилин для його набухання.
  2. Розтерти яйце з цукром до отримання однорідної суміші. Закип'ятити молоко, і потроху влити його в суміш, добре помішуючи її.
  3. Всю суміш помістити на водяну баню і поступово довести до загустіння, постійно при цьому помішуючи масу.
  4. Влити в суміш набряклий желатин з ванільним цукром, і добре перемішувати, щоб желатин розчинився, потім зняти з вогню.
  5. Отриману суміш охолодити до 30 — 35 градусів.
  6. Вершки попередньо охолодити і збивати до стану густої піни.
  7. Помішуючи вершки, ввести в них охолоджену яєчно-желатинову суміш.

Тепер, поки крем не застиг необхідно приступати до прикраси торта. З такого крему можна робити не сильно пишні квіти і пелюстки, а також малюнки і візерунки поверху і з боків торта.

Рада експерта: При виборі вершків, віддавайте перевагу домашнім, які мають відсоток жирності 33% і вище. Також, вершковий крем можна просто розлити по креманках, поставити в холодильник для охолодження і подавати на стіл у вигляді десерту з варенням.