Рулети з лаваша

Рулети з лаваша

Закуска у вигляді рулетів з лаваша з начинкою — це, як то кажуть, і в бенкет, і в світ. Згодиться для будь-якого випадку.

Не буде перебільшенням сказати, що рулетики з лаваша — загальні улюбленці і чемпіони серед бутербродів. Чому? Тому що в них найкращим чином реалізована ідея простоти і універсальності.

Якщо ви красиво наріжете рулет з червоною рибою і подасте на блюді із зеленню, то ось вам і святкова закуска. Якщо ж звернете рулетики з начинкою попроще, наприклад, з крабовими паличками або ковбасою — то це відмінний перекус на кожен день.

Підбірка рецептів рулетів з лаваша:

Як приготувати і подати рулет з лаваша

З чим зробити? Так з чим завгодно! Для приготування повсякденних рулетиков з лаваша беруть те, що є під рукою, точніше, в холодильнику. А там часом чого тільки не залишається по невеликому шматочку! З святковими рулетиками складніше, особливо якщо начинка витончена — нею варто запастися заздалегідь.

Як зробити? Просто. Досить рівномірно розкласти або розмазати начинку на лист лаваша і акуратно скрутити. Далі є кілька варіантів поведінки:

  • відразу з'їсти, насолоджуючись і скупившись;
  • покласти на годинку-другу в холодильник, а потім нарізати на красиві рулетики і красиво подати;
  • довести до досконалого смаку в духовці.

Для подачі на святковий стіл ображати ненамазанние краю і лише потім красиво наріжте.

важливо: ніколи не заморожувати готовий рулетик з лаваша, при відтаванні він раскиснет.

Способів приготувати рулетики — два: Згорнутий рулет з лаваша і начинки нарізати на порційні невеликі шматочки або ж відразу розрізати лаваш на стрічки і зробити з них рулетики. Який вибрати, залежить від начинки.

Який лаваш використовується в рецептах? Лаваш для рулетиків потрібно брати не той, який товстий і пишний, а тоненький, листової, як на картинці. Можна навіть приготувати лаваш в домашніх умовах.

Про майонезі. Дуже часто в рулетики використовують майонез, після витримки в холодильнику нарізати рулет рекомендують з обережністю, так як він стає м'яким, просочуючись соусом. Приготувати вдома можна не тільки лаваш, а й майонез — домашній завжди смачніше.

Рецепти рулетів з лаваша на будь-який каприз

Рулет з лаваша з куркою

Швидкий в приготуванні рулетик виручить, коли в холодильнику майже порожньо, готувати ніколи, а їсти хочеться.

Начинка на 1 лаваш: сир твердий — 200 г, куряча грудка — 1 шт., яйця — 2 шт., часник — 1-2 зубки, майонез (або сметана + майонез).

Приготування. Курячі грудки відварити до готовності (при варінні можна підсолити воду). Остудіть і поріжте тонкими брусочками.

Яйця, зварені круто, остудіть і почистіть. Наріжте кубиками або розімніть вилкою.

Сир натріть крупно. Додайте до яєць. Сюди ж видавіть в них через прес часник. Додайте майонез або майонез і сметану і перемішайте.

Лаваш поділіть на два шматочки. На перший нанесіть яєчно-сирну суміш, розмазавши по всій поверхні. Зверху покладіть другий шматочок лаваша і розподіліть по ньому шматочки курячої грудинки.

Поверніть рулетом і покладіть в холодильник хоча б на півгодини.

— скатуйте рулетики дуже акуратно — просочені майонезом, вони розмокають і рвуться;

— використовуйте свіжоприготовлене куряче м'ясо, так як з підсохлим згорнути рулет проблематично.

Рулетики з лаваша з сьомгою

Можливо, найпопулярніший варіант. Пікантна закуска, яка хороша і на святковому столі, і як бутерброд на сніданок, і як перекус для пікніка, поки готуються на багатті основні страви. Готувати такі рулети з лаваша можна заздалегідь.

Інгредієнти до рецептом рулету: Лаваш — 1 великий, сьомга малосоленая — 300 грам, огірок свіжий — 1 невеликий, сир м'який (можна сирний, плавлений) — 250 грам, кріп свіжий — на ваш смак.

приготування. Розгорнутий лаваш намажте сиром, намагаючись розподілити рівномірно.

Рибу порізати тонкими скибочками. Розкладіть поверх сиру.

Огірок (можна почистити шкірку) наріжте тонкою соломкою, покладіть зверху на рибу.

Притрусіть дрібно нарізаним (або гілочками) кропом.

Поверніть лаваш рулетиком. Якщо потрібно подавати відразу, то наріжте навскоси шматочками, розкладіть на блюді, застеленому салатним листям. Можна викласти половинками черрі помідор і кружечками огірка.

Порада: Чи не намагайтеся сьомгою заповнити всю поверхню лаваша, блюдо від цього смачніше не стане, а от пересоленним може.

Лаваш з сиром і зеленню

Зелень можна брати різну: від зеленої цибулі до шпинату, петрушка, кінза, кріп, щавель, рукола. Сир твердий будь-якого сорту (найкраще типу маасдам). Лаваш з сиром і зеленню хороший з бульйоном або сосисками, шматочком м'яса або риби.

Інгредієнти до рецептом рулету: Лаваш — 1 великий, зелень — 350 грам, сир тертий — 100 г, сметана — 150 грам, перець, сіль опціонально.

приготування. Вимийте зелень, дайте стекти воді і наріжте дрібно.

Викладіть сметану в мисочку, додайте зелень, тертий сир, добре перемішайте. Посоліть, якщо сир несолоний, і приправте перцем за смаком.

На лаваш нанесіть начинку і скрутіть рулетом. Розріжте вийшов рулет на 2-3 частини. Покладіть на деко або в форму, змащену олією і запікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці (займе це хвилин 10). Можна запекти під грилем або ж обсмажити на розігрітій сковороді.

Лаваш з шинкою і сиром

Інгредієнти до рецептом рулету: Лаваш — 1, шинка — 200 грам, листя салату — пучок, перець солодкий — 1, сир м'який, можна плавлений, кріп — за смаком. для соусу: Свіжий базилік — пучок, йогурт натуральний — 150 мл, оливкова олія — ​​2 ст. ложки, фета — 100 грам, часник — 1 зубок, перець, сіль.

Приготування лаваша з шинкою і сиром. Салатні листя і кріп ретельно промити, обсушити і наріжте (кріп — дрібно, салат — великими літерами).

Перець вимийте, видаливши серединку, наріжте довгими і тонкими смужками.

Наріжте і шинку тонкими смужками.

Ретельно змішайте кріп і сир.

Лаваш рівномірно змастіть сиром. Викладіть порізані салатні листя, потім смужки шинки і перцю.

Поверніть рулетом, загорніть в харчову плівку і покласти на годину в холодильник.

Приготуйте соус. Поріжте дрібно листя базиліка.

У невеликій мисці розімніть сир фета, додавши масло і йогурт, ретельно перемішайте. Покладіть дрібно нарізаний базилік і видавіть часник. Посоліть і приправте перцем за смаком. Перемішайте.

Подавайте нарізаний шматочками рулет і соус.

Рулетики з лаваша, буряка і лосося

М'який смак вареного буряка відмінно доповнить солоного лосося.

складові: Лаваш — 1, буряк — 1 велика, лосось солоний — 300 грам, сир м'який вершковий — 300 грам, зелень на ваш смак.

Як приготувати рулет з лаваша. Наріжте лаваш смужками невеликої ширини (близько 20 см).

Буряк зваріть, остудіть, почистіть і наріжте тонкими слайсами.

Лосось також наріжте тонкими скибочками.

Смужку лаваша намажте сиром.

Покладіть буряк, зверху скибочки риби і зелень.

Поверніть рулетиками і поставте їх на блюдо.

Порада: Як зелені відмінно підійдуть салатні листя.

Рулети з лаваша і печінкового фаршу

Інгредієнти до рецептом рулетика: Лаваш — 1, сир твердий — 100 грам, фарш з печінки — 0,5 кг, цибуля — 1.

приготування. Очищений від лушпиння цибулю дрібно поріжте. Підсмажте його злегка на невеликому вогні. Покладіть фарш з печінки і обсмажуйте до готовності. Остудіть.

Викладіть печінковий фарш на лаваш, розмажте по всій поверхні. Поверніть в рулет і наріжте шматочками близько 2 см.

Маленькі рулетики покладіть у змащену вершковим маслом форму, присипте натертим твердим сиром і запечіть, можна до того моменту, як розплавиться сир, а можна поки він дещо не запече.

Подавайте такі рулетики з лаваша гарячими. До них відмінно підійдуть свіжі овочі або салати з них.

Порада: Брати фарш можна з будь-якої печінки: яловичої, курячої, индюшиной. Якщо у вас цільна печінка, то перекрутити її на м'ясорубці. Чи не подрібнюйте блендером, вона вийде занадто перемелена.

Рулети з копченим лососем

Беріть філе риби або ж дуже ретельно прибирайте все кістки з цілої.

Інгредієнти до рецептом рулетика: Лаваш — 1 великий або 2 середніх, копчений лосось — 250-300 грам, огірок свіжий — 1, сир плавлений — 250 грам, масло ікряне — 250 грам, кріп — на свій смак.

приготування. Великий лаваш розділіть навпіл.

Огірок наріжте тонкими скибочками уздовж всього овоча, використовуйте для цього Овочечистка або ж ріжте гострим тонким ножем.

На одну половину лаваша намажте ікряне масло. Розкладіть шматочки огірка.

Зверху покладіть другу половину лаваша, намажте її сиром.

Розкладіть скибочки риби. Зверху посипте нарізаним кропом.

Поверніть рулетом, який загорніть в харчову плівку. Покладіть в холодильник мінімум на годинку.

Наріжте гарними шматочками і подавайте до столу.

Порада: Якщо копчена рибка зовсім малосольная, то замість свіжого огірка можна взяти солоний або малосольний.

Рулети з лаваша і овочів

Влітку, в сезон достатку овочів, рулетики з лаваша можна робити з ними. Дуже смачно, хоча і без м'яса, і без риби. Обов'язково спробуйте.

Інгредієнти до рецептом рулету: Лаваш — 1, перець солодкий — 1, баклажан — 1, огірок — 1, часник — 1 зубчик, помідор — 1, зелень, кріп, базилік, пір'ячко цибулі, перець, сіль, масло рослинне.

Приготування. Вимийте ретельно зелень і овочі. Баклажани наріжте тонкими кружечками, посоліть і залиште хвилин на 15, щоб пішла гіркота.

У перцю приберіть насіння і перегородки.

Помідор, огуерци і перець наріжте тонкими брусочками.

Часник видавити або натріть дрібно.

У сковороді з невеликою кількістю масла обсмажте баклажани. Промокніть їх паперовою серветкою перш, ніж покласти на сковороду. Обсмажуйте до золотистого кольору з обох сторін.

Лаваш порізати на смужки, які трохи змастити часником.

Укласти на кожну стрічку трохи овочів і зелені. Посолити і поперчити за смаком. Згорнути порційні рулетики і відразу подавати. Або ж укласти в сковороду і підрум'янити з двох сторін, щоб лаваш став хрустким.

Поради. Не лийте багато масла, коли обсмажуєте баклажани — овоч дуже добре вбирає і виходить дуже жирний. Якщо не вийшло посмажити з мінімальною кількістю масла, викладайте готові кружечки на паперову серветку, щоб прибрати надлишки.

Рулети з лаваша і крабових паличок

Риби багато не буває, особливо смачною, загорнутої в апетитні рулетики.

Інгредієнти до рецептом рулету з лаваша: лаваш — 1 великий або 3 маленьких, крабові палички — 200 грам, слабосоленої лосось — 300 грам, м'який сир — 300 грам, твердий сир — 200 грам, кріп, листя салату.

приготування. Великий лаваш розділіть на 3 частини.

Рибу порізати тонкими пластами.

Крабові палички акуратно розгорніть.

Твердий сир натріть.

Одну з частин лаваша намажте сиром (візьміть третину від загальної кількості). Розкладіть крабові палички.

Накрийте другою частиною, яку також змастіть сиром. Зверху розкладіть листя салату, притрусіть тертим сиром.

Накрийте третьою частиною, намажте сир м'який і розкладіть рибу, зверху посипте порізаним кропом.

Поверніть лаваш рулетом і закрутіть в плівку. Приберіть на пару годин в холодильник.

При подачі викладіть на блюдо з рулетиками оливки.

Рулетики з лаваша з куркою

Пряні рулетики з куркою, до яких обов'язково потрібен соус. Наприклад, дзадзики або йогурт з часником.

Складові: лаваш — 1, філе курки — 300 грам, цибуля — 200 грам, морква — 1 невелика

курячий бульйон — 100 мл, перець, зіра, сіль, барбарис, куркума, коріандр.

Як приготувати рулетик з лаваша. Куряче філе наріжте тонкими смужками.

Очищену цибулю поріжте невеликими шматочками.

Морква поріжте тонкою соломкою.

Злегка спассеруйте моркву і цибулю (тільки щоб став прозорим, смажте на невеликому вогні).

Покладіть шматочки курки, посмажте пару хвилин і влийте бульйон. Гасіть до готовності курки. Остудіть.

Наріжте лаваш стрічками. Покладіть на кожну начинку і звертайте рулетиком.

Викладіть все рулетики в змащену маслом форму. Влийте трохи бульйону, щоб тільки покрило дно форми (бульйон не дасть рулетів стати сухими під час термічної обробки) і запікайте хвилин 15 при 200 градусах — лаваш повинен трохи підрум'янитися.

Подавайте відразу гарячими.

Вітання! Я Чарівна Їжа. У мене тут найбільша ложка і самий-пресамий апетит;)

«Дуже смачно, хоча і без м'яса» — просто різонуло око. Можна подумати, м'ясо — це єдино смачний продукт.

А ось рецептики — чудові. Вкуснотень!

Sona, і лаваш, і начинку треба максимально «зневоднений». Лаваш злегка підсушити, наприклад, на сковороді, якщо він холодний і вологий, а начинку, якщо це, скажімо, помідори, обсушити паперовими рушниками.

У мене вони постійно мокнуть ((

Фаст-фуд для працюючих господинь.

Точно, рулети з лаваша — типовий фаст-фуд.

На швидку руку. Дуже смачно виходить ….

Ну да, така собі універсальна закуска на всі випадки життя, хочеш в будні, хочеш, в свята.

Дарина, абсолютно вірно!

Марія, Рада, що Вам сподобався рецепт!

Мені рецепт рулету з лаваша з шинкою Пришол до душі. Дуже смачна страва, з ранку в якості сніданку підійде ідеально. Соус — вище всяких похвал, тільки часничку побільше додати можна.

згодна, Андрій, Це легка вечеря, додам, що і чудовий ссобойчік — на роботу або на прогулянку за місто.

Рулети з лаваша поважаю. Мені дуже подобаються рулети з зеленню — легка вечеря виходить. Ідеальна їжа влітку.

Рулети з лаваша невід'ємна частина святкових столів в нашому домі. Відмінна закуска і красиво виглядають на тарілочці. Ви запропонували таке розмаїття начинки, що очі розбігаються. Дякуємо.

Готуйте з задоволенням, Лара.

Лаваш зараз продається майже в кожному магазині, а значить спрощується процес приготування рулету з лаваша. У рецептах знайшла для себе нові начинки (овочеві, з лососем). Скористаюся обов'язково.

Ірина, Цих рулетиків в лаваші можна було викласти сюди ще стільки ж — невичерпна тема.

Як чудово, що на одній сторінці стільки рецептів рулетів з лаваша. Так мені подобається ці страви за його практичність і оригінальність. Дякуємо.

    • Зоя до запису Ньокки
    • Юрій до запису Чіабатта
    • татьяна до запису Маннік на кефірі
    • Anna до запису Шоколадний фондан
    • Анастасія до запису Торт «Наполеон»
    • Чарівна Їжа до запису Сушені помідори в домашніх умовах
    • rrrrex до запису Сушені помідори в домашніх умовах
    • Чарівна Їжа до запису Пиріжки на кефірі смажені. Тісто на кефірі
    • Оксана до запису Пиріжки на кефірі смажені. Тісто на кефірі

  • Передрук матеріалів сайту volshebnaya-eda.ru цілком або частково заборонена.

    З питань розміщення реклами та співпраці звертайтеся за адресою volshebnaya-eda@yandex.ru

    Кулінарний сайт "Чарівна Еда.РУ" © 2011 — 2017