Домашнє морозиво з молока — покроковий рецепт

Як зробити морозиво з молока будинку

Про користь домашнього ласощі знають всі, його переваги перед виробничим десертом — очевидні, саме тому багато господинь невпинно шукають рецепти приготування будинку коханої солодощі. Як зробити морозиво з молока своїми руками — так дуже просто, вам не потрібно складних інгредієнтів і маси часу, технологія розрахована на швидке приготування, а головне — смачний результат.

Можна зробити молочний десерт за класичною технологією, а можна додати в нього нотки оригінальності, використовуючи шматочки ягід або фруктів, словом, будь-які варіанти до вашої уваги.

Приготувати морозиво своїми руками з молока і цукру можна протягом півгодини. Молочне морозиво — дуже смачний продукт і однаково любимо, як дорослими, так і дітьми. Правда, якщо дорослі можуть їсти класичне молочне морозиво без добавок, то діти люблять, коли в десерті присутні всяку смакоту, на зразок цукатів, шматочків шоколаду, джему, горіхів і т. П.

Обидва варіанти (класичний і оригінальний) ви легко можете зробити в домашніх умовах, але почнемо ми приготування саме з рецепта домашнього морозива на молоці і цукрі без добавок.

Рецепт морозива з молока і цукру

складові

  • Молоко — 3 склянки + —
  • Яйця курячі — 3 шт. + —
  • Цукор-пісок білий — 1 стакан + —
  • Ваніль — 1 пакетик + —

Як зробити морозиво з молока будинку

  1. Перемішуємо яєчні жовтки з цукром, додаємо до них ½ ст. молока, а також пакетик ванілі.
  2. Частину молока переливаємо в миску / каструлю, ставимо його на плиту, доводимо до кипіння.
  3. Знімаємо ємність з молочним вмістом з вогню, вливаємо в неї тонкою цівкою (помішуючи масу) яєчну суміш.
  4. Знову ставимо продукт на вогонь (помішуючи його), чекаємо появи пухирців.
  5. Як тільки вони з'являться — знімаємо ємність з плити.
  6. Яєчно-молочну суміш проціджуємо, переливаємо її в мороженицу, або в інші форми, де вона зможе «застигнути», і прибираємо в морозилку заморожувати.

На цьому приготування закінчено. Через 1-2 години десерт дістаємо з холодильника, прикрашаємо його (можна обійтися без прикраси) і подаємо в помірно холодному вигляді до столу.

Добавки для молочного морозива

Подавати молочне морозиво можна з будь-якими солодкими добавками:

  • ягодами (малина, журавлина, смородина, полуниця);
  • фруктами (апельсин, мандарин, банан, яблука);
  • шоколадом;
  • кунжутом;
  • подрібнений горіх;
  • згущеним молоком;
  • варенням і іншими солодощами.

Додаються інгредієнти, як правило, в самому кінці приготування. Вони не тільки відмінно доповнюють смак ласощі, але і вишукано його прикрашають.

Робимо морозиво своїми руками з сухого молока без яєць

Рецепт морозива з сухого молока наближає смак домашнього ласощі до того, який був в десерті радянського часу. Для тих, хто виріс в ті часи, таке морозиво — це ностальгія, і щоб перетворити її в реальність — досить зробити ласощі по нижчеописане пошаговому рецептом.

складові

  • Сухе молоко — 30 г;
  • Цукор — ½ ст .;
  • Крохмаль — 1 ч. Л .;
  • Молоко (коров'яче або козяче) — ½ л .;
  • Ванілін — 1 ч. Л.

Приготування морозива без яєць з сухого молока

  1. Змішуємо між собою сухі продукти, заливаємо їх звичайним молоком, даємо трохи часу настоятися. Дочекайтеся, поки ваніль і крохмаль повністю розчиняться, це важливо.
  2. Ставимо ємність з сумішшю на вогонь, доводимо масу до кипіння. Не забуваємо її постійно помішувати.
  3. Закіпевшую масу знімаємо з вогню, чекаємо, поки вона охолоне.
  4. Прибираємо отриманий продукт в морозилку. Через кожні 20-30 хвилин морозиво дістаємо з холодильника і збиваємо його міксером.

Крім молочного, можна робити морозиво і без молока. До такого виду морозива відносяться: вершкове, пломбір та плодово-ягідне. Безумовно, смак домашньої солодощі не буде схожий на магазинну, але ж і її користь буде не така, як у виробничого десерту, а значно вище.

Що важливо, так це те, що таким продуктом не страшно пригоститися вагітним і дітям, тому виділити на приготування 1 годину часу — обов'язок справжньої господині.

Як зробити морозиво з молока будинку, якщо ви вже знаєте прості рецепти? Звичайно ж, дуже просто і швидко. У літню спеку прохолодний продукт буде, як не можна до речі, їм і спрагу вгамувати можна, і організм збагатити вітамінами. Так що готуйте солодкість із задоволенням і насолоджуйтеся їй, отримуючи заслужені позитивні емоції.

Підписка на портал «Твій Кухарчук»

Для отримання нових матеріалів (постів, статей, безкоштовних інфопродуктов) вкажіть своє ім'я і електронну пошту

Схожі записи:

Сподобався рецепт? Поділися з друзями:

Залишити коментар Скасувати відповідь

Отримувати на пошту рецепти від кухарчука

Ми регулярно публікуємо нові цікаві рецепти. А активно поповнюється команда авторів, балує наш сайт запаморочливими фоторецепти.

Залишайтеся на зв'язку, і ваше меню стане незабутнім!